Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Sabrià titlla la documentació desclassificada “d’escombraries política”: “Evidentment que Aragonès no liderava els CDR”

El viceconseller creu que el govern de Sánchez coneixia l'espionatge però diu que no s'han de trencar les negociacions

|

- Publicitat -

El viceconseller d’Estratègia i Comunicació, Sergi Sabrià, ha qualificat la documentació parcial desclassificada del cas Pegasus “d’escombraries política” plena d’invencions i de cap justificació ni prova. “Evidentment que Aragonès no liderava els CDR“, ha afegit en una entrevista a ‘Ser Catalunya’. En els documents que ahir va tenir accés la defensa del president Aragonès, el CNI diu que va infectar el telèfon mòbil d’Aragonès quan era vicepresident de la Generalitat al·legant que dirigia els CDR. Sabrià dona per fet que el govern de Pedro Sánchez coneixia l’espionatge però ha defensat que no s’han de trencar les negociacions. “No hem de renunciar a l’oportunitat que ens dona l’aritmètica, seria renunciar a fer política”, ha afegit.

Sabrià ha defensat que, tot i l’actitud de l’Estat, cal continuar amb l’estratègia de la negociació. “És un tema d’oportunitats i de números. El PSOE ens necessita i ens permet fer possibles els impossibles”, ha afirmat. En aquest sentit, ha recordat que els socialistes també deien que no eren possibles els indults, la reforma del Codi Penal i l’amnistia, i han acabat passant. Per això, s’ha mostrat confiat que el referèndum també arribarà.

Publicitat

Pel que fa a la documentació desclassificada, Sabrià ha explicat que està plena de pàgines tapades i que només han pogut a accedir a textos “parcials”. Espera que aquesta desclassificació sigui un “primer pas” però ha recordat al govern de Sánchez que n’ha de fer d’altres. “Ha de desclassificar i deixar d’espiar els seus rivals”, ha conclòs.

El vicesecretari dona gairebé per fet que el govern de Sánchez coneixia l’espionatge: “Se’m fa molt difícil pensar que no ho sabien. Comença en una etapa del PP però acaba amb Sánchez investit. Segur que no és instantani fer-se amb totes les forces de l’Estat però a mi se’m fa difícil pensar que no ho coneixien”, ha dit.

Et pot interessar  Aragonès exigeix "responsabilitats polítiques" pel 'cas Pegasus' després que el jutge rebutgi arxivar la investigació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut