Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

Rull amb el Govern: “La legislatura no acaba fins al desembre del 2021”

|

- Publicitat -

El conseller Josep Rull defensa que la situació del Govern ha canviat amb la pandèmia pel coronavirus i afegeix que “la legislatura no acaba fins al desembre del 2021”. En una entrevista a ‘NacióDigital’, Rull diu que la gent reclama “decisions ràpides i solucions efectives” i que és en això que s’ha de centrar el Govern. D’altra banda, el pres polític assegura que tornaria a defensar la declaració d’independència del 2017 perquè calia “culminar” allò a què s’havien compromès i afegeix que veuria com un “error” avui renunciar-hi “en termes democràtics” en condicions similars. I és que, segons Rull, es va tractar d’una “unilateralitat forçada” perquè la prioritat era, i encara és, la via pactada i la bilateralitat.

Publicitat

“Abans de la pandèmia, la legislatura estava políticament esgotada. Crec que ara no podem dir el mateix”, ha defensat Rull. En aquest sentit, ha dit que els ciutadans no demanen eleccions sinó que el que volen són solucions a la reactivació econòmica i a la protecció social.

En referència a la tardor del 2017, Rull es mostra convençut que si no s’hagués declarat la independència i s’haguessin convocat eleccions, el llavors president del govern espanyol, Mariano Rajoy, hauria aplicat igualment el 155 a Catalunya. Segons Rull, l’objectiu era humiliar-los i esborrar el que havia representat l’1-O. Calia doncs, segons ha defensat, “culminar allò que ens havíem compromès a fer”. “I no en tinc cap dubte: ho tornaria a defensar. Estàvem preparats? Sí, si el procés es desenvolupava en paràmetres polítics i democràtics. No, si s’havia de dirimir en termes de confrontació violenta, un escenari plausible davant del qual ni estàvem preparats, ni podíem estar preparats, ni volíem estar preparats”, ha afegit.

Et pot interessar  Vox demana que se suspengui la formació dels grups parlamentaris de Junts i ERC: "És frau de llei"

Pel que fa a la relació entre JxCat i ERC, Rull ha dit que es nega a creure que no sigui possible fixar una estratègia conjunta. “Jo, personalment, m’hi deixaré la pell per ajudar-hi”, ha assegurat.

En clau interna dins l’espai de JxCat, Rull defensa que Carles Puigdemont encapçali la llista electoral i ha assenyalat que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, té “molts mèrits” per formar part de la llista.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió