Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Rufián: “La ressolució de la JEC també és contra el PSOE”

|

- Publicitat -

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha evitat confirmar l’abstenció de la seva formació a la investidura de Pedro Sánchez per “respecte” a la decisió de l’executiva d’ERC, que es reuneix a hores d’ara per avaluar l’impacte polític de les decisions d’aquest divendres de la Junta Electoral Central (JEC) sobre Torra i Junqueras. “Seria irresponsable i irrespectuós avançar-me a posicions”, ha afirmat en roda de premsa al Congrés.

Ha insistit que ERC “té molt clar què hi ha i qui hi ha al darrere el que va passar ahir” i ha apuntat que el té lloc és una lluita “d’un Estat contra un govern”, és a dir “d’una extrema dreta que fagocita institucions contra la dissidència política i fins i tot unes majories que poden fer un govern”. Rufián també ha recordat que ha aplaudit les paraules de Sánchez respecte a la dignificació de la memòria històrica i l’anunci del seu acord per a la creació d’una taula de diàleg i negociació. “El text diu literalment que ens acollim a la seguretat jurídica, que principalment és la internacional, de drets humans, i jo aplaudeixo un compromís electoral”, ha dit.

Et pot interessar  Aragonès treu ferro a l'acord sobre el Hard Rock i afirma que només "actualitzava característiques tècniques"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut