Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Rufián defensa la reforma del Codi Penal malgrat la resolució del Suprem sobre els líders independentistes

|

- Publicitat -

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha sortit en defensa de la reforma del Codi Penal pactada entre el seu partit i el govern espanyol, format pel PSOE i Podem, la qual malgrat tenir per a objectiu despenalitzar el referèndum de l’1-O, ha acabat jugant en contra dels líders independentistes jutjats, després que el Suprem resolgués les revisions de les sentències del judici del procés. El tribunal espanyol, fins i tot amb l’eliminació del delicte de sedició, que comportava la pena més gran, ha optat per continuar avançant en la via de la repressió i mantenir les penes de presó i d’inhabilitació per a Junqueras, Turull, Romeva i Bassa. Tanmateix, Rufián ha defensat que la reforma no estava pensada per a aquesta generació ni per a generacions passades sinó per a futures: “No podem ni canviar al PSOE ni al poder judicial d’aquest país”, ha dit.

Sobre la revisió del Suprem, Rufián ha remarcat que part de la judicatura “ha declarat la guerra a una part del govern, a unes idees i a uns partits” i, per tant, “no sorprèn”; el passat dilluns, quan va fer-se pública la interlocutòria, ERC va acusar el Suprem de dur a terme un “cop a la democràcia”, ja que la resolució deixava “en paper mullat” el paper del legislador. El portaveu republicà ha defensat que el que pot fer el legislador és “tractar de posar-los-ho difícil” i ha afirmat que encara queda recorregut a la justícia europea, igual que defensa Jordi Sànchez.

Publicitat

Pel que fa a les declaracions dels socialistes, que celebraven que el Suprem els donés la raó perquè confirmava que els fets del 2017 continuen sent un delicte a ulls de la injustícia espanyola, Rufián ha dit que “el PSOE fa de PSOE”.

Et pot interessar  ERC, PSC, Junts, comuns i PPC coincideixen a reclamar un millor finançament en el primer debat preelectoral del 12-M

No obstant això, el portaveu d’ERC al Congrés ha reivindicat la via del diàleg i ha retret a la dreta que la presó i la repressió no han servit de res. A la vegada, també s’ha dirigit a part de l’independentisme per defensar l’aposta per la negociació. “Mai és inútil dialogar. A qui no li agradi, que ajudi”, ha reblat el portaveu d’ERC, tot criticant que hi ha polítics que es comporten “com si fossin espectadors”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut