Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El fals progressisme del PSOE queda retratat: celebra que el Suprem els dona la raó i que els fets del 2017 són un delicte

|

- Publicitat -

El suposat progressisme del qual tant fa gala el PSOE ha tornat a retratar-se després que el Tribunal Suprem hagi fet pública la resolució sobre la revisió de la condemna als líders independentistes. La injustícia espanyola, com era d’esperar, ha impedit per totes les vies possibles que Junqueras, Romeva, Bassa i Turull puguin tornar a ostentar un càrrec públic mantenint-los les penes de presó i d’inhabilitació, les quals no s’extingiran fins al 2031. Una decisió que el PSOE ha celebrat perquè, tal com ha expressat la número dos del PSOE i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, “dona la raó a allò que sempre ha dit el PSOE” sobre la reforma del Codi Penal que va eliminar la sedició i va reformar els desordres públics i la malversació. A la vegada, els socialistes també celebren que amb la resolució es demostra que els fets de 2017 “continuen sent delicte”. 

“Sempre vam dir que no es despenalitzarien les conseqüències dels greus incidents” de 2017, ha manifestat Montero, que ha assegurat que els socialistes ja van advertir que “continuaria havent-hi retret penal per a tots els delictes vinculats a la malversació”.

Publicitat

La número dos dels socialistes també ha aprofitat la compareixença per acusar el PP de “mentir” quan deia que s’estava permetent la “impunitat” dels líders independentistes: “La revisió de sentència ha posat de manifest que el PP mentia quan deia que la reforma de la malversació beneficiaria els protagonistes del procés“. Montero ha reivindicat que la reforma del Codi Penal cercava “homologar-lo” amb la Unió Europea i ha assegurat que el seu partit “continuarà treballant amb ERC per tractar de cercar solucions dialogades”, el límit de les quals, òbviament, està en la legislació i la Constitució espanyoles” que tenen com a límit clar la legislació i la Constitució”, ha dit.

Et pot interessar  Sánchez afirma que "Espanya està preparada per reconèixer l'Estat palestí"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut