Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Romeva: “És impossible construir ponts amb gent a la presó i represaliada”

|

- Publicitat -

El conseller legítim Raül Romeva ha afirmat que és “impossible” construir ponts i un “procés de retrobada des d’un punt de vista del diàleg” amb gent a la presó i represaliats. Per aquest motiu, en una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, el pres polític ha apostat per l’amnistia. Es tracta, segons ha afegit, d’una resposta “política” que permetria posar el comptador a zero i ha considerat que seria un “gest d’enorme valentia” per part del govern espanyol. D’altra banda, ha mostrat la seva voluntat de participar en la campanya de les eleccions del 14-F tot i admetre que no sap com ho podrà fer. I és que fins al 16 de febrer, després de les eleccions, no compleix una quarta part de la pena.

Romeva ha dit que ERC ha defensat l’amnistia des del primer moment i no hi veu discrepància dins el món sobiranista sobre aquesta qüestió. Per això, ha afirmat que es tracta d’un consens i que “seria una sorpresa que no fos així”.

Publicitat

Pel que fa a la gestió de la pandèmia, Romeva ha defensat que cal trobar la “combinació” de mesures que permetin d’una banda maximitzar la resposta epidemiològica però alhora minimitzar els efectes econòmics. I es tracta, segons ha dit, d’explicar que no hi ha una “fórmula màgica” per així evitar la “frustració” de la ciutadania. “No ho resoldrem amb discursos simples ni mesures màgiques”, ha conclòs.

En relació a l’operació ‘Voloh’, Romeva ha considerat que no s’aguanta des de cap punt de vista i que “no pot ser objecte de debat” perquè sinó s’estaria legitimant una manera de fer que, segons ha apuntat, “perverteix el sistema democràtic”. En aquest sentit, s’ha mostrat molt crític pel fet que s’utilitzin converses privades “de manera tergiversada” amb l’objectiu de “posar en entredit la confiança”. El conseller ha dit que no li consta que Víctor Terradellas fes contactes internacionals i tampoc li ha donat cap credibilitat. Es tracta, segons Romeva, d’una informació per desviar l’atenció.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut