Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Romeva avaluarà els avenços dels acords que van posar fi a la guerra de Bòsnia quan vagi a treballar per l’article 100.2

|

- Publicitat -

El pres polític Raül Romeva treballarà per una associació privada avaluant els avenços dels Acords de Pau de Dayton, que van posar fi a la guerra de Bòsnia, en el 25è aniversari de la seva signatura. Segons ha pogut saber l’ACN, també orientarà l’entitat en la seva tasca de recuperar la memòria de la relació amb els Balcans, especialment entre Catalunya i Bòsnia i Hercegovina, i entre Barcelona i Sarajevo, promovent reflexions, anàlisis, recerques i coneixements sobre els conflictes civils i sobre el paper de la ciutadania i l’acció comunitària en situacions de conflicte o emergència. Romeva podrà sortir tres dies a la setmana de Lledoners en aplicació de l’article 100.2.

L’associació també té com a objectiu afavorir ponts de diàleg entre col·lectius que s’han enfrontat a les ciutats i difondre aquestes activitats entre professionals. Altres tasques de l’entitat són les de potenciar una ciutadania activa i compromesa amb els afers internacionals que afecten singularment la població civil, difondre experiències que suposin una transferència de coneixements amb altres realitats semblants, i promoure la creació i manteniment d’una base documental que il·lustri aquestes experiències per a la seva millor difusió i explicació.

Publicitat

Romeva va ser analista i investigador sobre conflictes armats i rehabilitació postbèl·lica a l’Escola de Cultura de Pau de la UAB (1999-2002). Entre 1993 i 1994 va participar en iniciatives de suport a la població refugiada als camps de refugiats a Croàcia. Els anys 1995 i 1996 va ser subdirector de l’oficina de la UNESCO a Bòsnia i Hercegovina, i responsable del programa educatiu i de promoció del programa de Cultura de Pau de la UNESCO a Bòsnia i Hercegovina. Els anys 1996 i 1997 va ser també supervisor de l’Organització per la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) per a les eleccions a Bòsnia i Hercegovina.

És autor dels llibres ‘Bòsnia-Hercegovina: lliçons d’una guerra’ (1998) i de ‘Bòsnia en pau, lliçons, reptes i oportunitats d’una postguerra contemporània’ (2002). També va escriure la novel·la ‘Pont de cendra’ (20015), basada en la seva experiència en promoció de la pau durant la guerra dels Balcans.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut