Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Roman Abramovich, el magnat rus que va intentar, sense èxit, fer el paper de mediadior entre Zelenski i Putin

L’exdirector del Chelse Football Club va enviar les condicios d’Ucraïna a Putin per acabar amb el conflicte, i la resposta del president rus va ser contundent: “Digui-li que els esclafaré”

Redacció 28/03/2022

Continua el conflicte a Ucraïna, però les pròximes hores es reactivaran les negociacions per intentar trobar-ne una sortida.

Aquest diumenge s’ha revelat que el magnat rus Roman Abramovich, que va dirigir Chelsea Football Club, ha fet de mediador entre Zelenski i Putin. Segons el diari The Times, va viatjar dimecres passat a Moscou per traslladar directament a Putin una proposta escrita a mà pel president d’Ucraïna, va volar amb un jet privat des d’Istanbul, i quan va entrar a l’espai aeri rus va pagar el rastrejador de vols, es va reunir amb Putin, i va marxar aquella mateixa nit.

La carta de Zelenski volia fixar les condicions d’Ucraïna per firmar la pau. Segons el mateix diari, la resposta que Putin va fer traslladar a Zelenski va ser clara: “Digui-li que els esclafaré”. En aquest sentit, el The World Street Journal ja va informar fa uns dies que Vladímir Putin va demanar als Estats Units que no sancionessin Roman Abramovich pel paper que podria jugar en les negociacions de pau.