Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Revés a les esmenes de Junts i ERC per blindar l’amnistia al Tsunami i pels CDR

Bolaños tanca la porta a les esmenes dels partits independentistes: "Creiem que els delictes greus han d'estar exceptuats de l'amnistia"

|

- Publicitat -

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha tancat la porta a les esmenes que proposen Junts i ERC que tenen com a objectiu assegurar que els imputats pel Tsunami i els CDR es poden incloure en l’amnistia. Les dues formacions aposten per eliminar de la norma la referència al terrorisme –imputació que ha fet el jutge García Castellón- com a excepció per a l’aplicació de la llei. Bolaños ha afirmat que el PSOE “seguirà dialogant” sobre la base de les esmenes “tècniques” que ha pactat amb Sumar, ERC, Bildu i BNG, que al seu entendre reforcen una llei “impecable des del punt de vista legal i constitucional”. “Nosaltres creiem que els delictes greus han d’estar exceptuats de l’amnistia, com ja ho estan a la proposició de llei”, ha dit.

Bolaños ha fet aquestes manifestacions als mitjans pocs minuts després que acabés la reunió que el secretari general de Junts, Jordi Turull, i el número tres del PSOE, Santos Cerdán, han mantingut al Congrés. Segons Bolaños, la trobada s’emmarca en les relacions “totalment normalitzades” entre les dues formacions. “Fa no massa anys, Junts actuava fora de la Constitució i de les institucions democràtiques, i ara amb diàleg i feina, i també dificultats, clar que si, arribem a acords” que “beneficien la vida de les persones”.

Publicitat

Informe dels lletrats

El ministre també ha restat transcendència a l’informe dels lletrats de la Comissió de Justícia del Congrés, que apunta a dubtes sobre la constitucionalitat de la llei d’amnistia. “Hi ha diversos informes, tres de lletrats del Congrés, i tots són respectables”, ha recordat, i “fa pocs dies hi havia un altre informe dels lletrats que deia que no hi ha cap dubte de constitucionalitat”. “Per tant, respectem tots els informes. Els treballem, els estudiem, i per descomptat les opinions són lliures”.

Et pot interessar  L'Audiència Nacional pretén investigar Junts, ERC i el PSOE per la llei d'amnistia

Operació Catalunya

El ministre de la Presidència també ha acusat el PP de pilotar una Operació Catalunya que passava per utilitzar les forces i cossos de seguretat de l’Estat per “fabricar proves falses i intentar frenar el procés independentista”. “Afortunadament, ara parlem de política, de diàleg” i “igual que ens hem entès amb el PP per reformar la Constitució també ens entenem amb les forces independentistes” per “posar la política on ha d’estar”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut