Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Revelen els contactes del cunyat de Rita Barberá: Ministres del PP, consellers i un general de la Guàrdia Civil

|

- Publicitat -

L’aixecament del secret de sumari de la macrocausa de corrupció coneguda com a cas Assut ha revelat tota mena de detalls dels draps bruts del PP i el seu entorn. Com exposa eldiario.es, el cunyat de Rita Barberá i líder de la trama, José María Corbín, té una agenda de contactes privilegiats amb línia directa amb desenes de polítics del PP de tot l’Estat i amb diversos consellers de la Generalitat Valenciana, a més d’un general de la Guàrdia Civil.

El 2019, els investigadors van registrar el despatx de Corbín per revisar la documentació, ordinadors portàtils i telèfons per tal d’obtenir proves sobre la trama de corrupció massiva, vinculada a l’urbanisme, que presumptament dirigia el cunyat de l’alcaldessa de València. Allà hi van trobar el telèfon “d’or” amb els contactes que permetrien gestionar els tripijocs i moure 7 milions d’euros en forma de “mossegades”.

Publicitat

“L’agenda de l’iPhone de l’advocat també inclou a rellevants dirigents socialistes, llavors en l’oposició. El seu usuari és el principal imputat en el cas Assut que investiga els presumptes delictes de tràfic d’influències, prevaricació, falsedat documental, blanqueig de capitals, associació il·lícita i organització criminal”, remarca eldiario.es.

El mitjà detalla els ministres del PP que figuren entre els contactes: Rodrigo Rato, Javier Arenas, María Dolores de Cospedal, José Manuel García Margallo, Jaime Mayor Oreja, Ángel Acebes, José María Michavila, Ana Mato o Ana Pastor. També hi apareixen nombres de telèfons fixos del Palau de la Zarzuela i del Gobierno. Tanmateix, la jutgessa instructora manté la resta del contingut de l’iPhone (SMS, converses amb aplicacions de missatgeria) sota secret de sumari.

Et pot interessar  VIDEO | Una dona ridiculitza Zaplana a l'entrada del jutjat: "Fes la cua!"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut