Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Revelen el passat neonazi d’un important capità de l’exèrcit espanyol

Ha estat condecorat reiterades vegades i ha instruït centenars de cadets de l’exèrcit de l’Aire malgrat tenir fotografies on fa la salutació de les SS

Redacció
Redacció 09/03/2021

Fa uns dies, el diari Público revelava que el Ministerio de Defensa del Gobierno amagava que hi ha diversos membres importants en actiu de l’exèrcit espanyol que estan afiliats a grups neonazis. Tot un escàndol el qual s’ha passat bastant per alt als principals mitjans de comunicació, però que segons una investigació més a fons del mateix mitjà que ho va destapar, podria ser més greu del que sembla pel que fa a l’extensió d’aquesta ideologia d’extrema dreta a soldats cadets.

Un dels principals implicats és Antonio Meroño Jiménez, capità de la millor unitat de caça i atac de les Forces Aèries, i que va instruir centenars de cadets quan va ser cap de l’esquadró a l’Acadèmia General de l’Aire. Des de la base aèria situada a Albacete, comenta Público, el capità mou informació classificada, personal i sensible dels militars que hi són destinats. En diverses fotos que han sortit a la llum, es pot comprovar com aquest individu sosté una bandera amb simbologia nazi i fa el símbol amb la mà del jurament de les SS, declarant la seva fidelitat a Hitler.

Mentrestant, l’exèrcit comandat pel Gobierno de España el va condecorar l’any 2017 amb la medalla al Mèrit Aeronàutic.