Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

El Gobierno amaga que hi ha membres en actiu de l’exèrcit afiliats a grups neonazis

El Ministerio de Defensa ha ocultat des de fa dos mesos la presència de militars d’extrema dreta que fan la salutació de les SS

Redacció
Redacció 01/03/2021

Nova polèmica a l’exèrcit espanyol per la presència de membres en actiu que pertanyen a grups neonazis. El diari Público ha tingut accés aquest cap de setmana a un informe que constata que com a mínim un capità de l’exèrcit de l’aire, un sergent de l’armada i dos caporals dels exèrcit de Marina i de terra formen part d’un grup neonazi murcià denominat “Lo nuestro”.

El que pot semblar un homenatge al radiofònic Justo Molinero és en realitat un document amagat del Ministerio de Defensa, que fa dos mesos que disposa d’aquest document i d’altres proves documentals de la presència de seguidors amb tesis nazis a les forces armades. En algunes fotos de l’informe facilitat per Público es veuen com els alts comandaments fan la salutació de les SS (que substitueix la salutació nazi i feixista) a altres militars.

L’informe contradiu la versió oficial del Ministerio de Defensa “més progressista”, que descarta que hi hagi grups de militars extremistes en actiu, i per tant, el mateix Gobierno els amaga.