Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Raquel Sánchez defensa la llei d’habitatge malgrat reconèixer que no provocarà una “caiguda estrepitosa” dels lloguers 

La ministra espanyola, davant de representants de les patronals i el sector immobiliari, ha defensat que la normativa "és una "bona llei" que no va "contra ningú"

|

- Publicitat -

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha reconegut que la nova llei d’habitatge aprovada aquest divendres té algunes mancances, com ara que no causarà una reducció immediata dels arrendaments. Així ho ha afirmat durant l’esmorzar informatiu celebrat a l’Hotel Palace de Barcelona, després que una vintena d’activistes de la PAH irrompessin a l’acte per llegir una carta dirigida a la ministra i al PSOE en la qual mostren el rebuig del col·lectiu a la nova normativa.

“A ningú se li escapa que amb aquesta llei no provocarem una caiguda estrepitosa dels preus del lloguer; el que farem és fixar uns topalls en àrees declarades tensades“, ha expressat Sánchez, en resposta a les crítiques de la PAH, que criticava precisament que el PSOE “no ha volgut sentir parlar ni de lloguers socials, ni de topar lloguers, ni recuperar els pisos de la Sareb, ni limitar els beneficis de la banca”.

Publicitat

Davant aquestes crítiques, la ministra espanyola, en presència de representants de les patronals i el sector immobiliari, ha defensat que la normativa “és una “bona llei” que no va “contra ningú” i que tampoc no atempta contra la propietat privada. “No és una llei d’arrendaments i no va en contra de ningú, dels petits propietaris ni els grans tenidors. No és una llei que atempti contra la llibertat de ningú”, ha manifestat, segons recull l’ACN. D’altra banda, la ministra ha avisat que la Constitució no permet transferir els trens de la “xarxa d’interès general de l’Estat”, tal com vol el Govern.

Paral·lelament, la ministra ha apostat per constituir també un nou parc d’habitatge públic que no es pugui vendre a “fons inversors” com, ha dit, va fer el PP. En aquest sentit, ha reivindicat les propostes de construir habitatges protegits en terrenys de Defensa o la cessió d’habitatges de la Sareb. Pel que fa a les ocupacions, ha dit que la nova norma no “ampara” ni afavoreix aquestes accions il·legals. “El codi penal preveu la figura de l’usurpació i l’allanament i preveu que es pugui desocupar”, ha manifestat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut