Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Ràbia de Ciudadanos davant el discurs de Borràs en un acte sobre la Segona Guerra Mundial

|

- Publicitat -

El portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Nacho Martín Blanco, ha qualificat el discurs de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, durant l’acte de commemoració del 76è aniversari de la fi de la Segona Guerra Mundial d'”indecència moral”. En una publicació a Twitter, Martín Blanco ha lamentat que Borràs hagi entrellaçat les víctimes de la guerra amb la situació dels presos polítics i exiliats. “Lluny de l’horror de la guerra, el discurs ha estat carregat d’al·lusions al franquisme i paral·lelisme entre l’Europa de llavors i l’Espanya d’avui”, ha condemnat. “És una immoralitat i una falta de respecte per a les víctimes de la Segona Guerra Mundial i la dictadura”, ha sentenciat.

Martín Blanco ha explicat que va tenir un familiar diputat del PSOE al Congrés el 1936 Vicente Martín Romero que va ser afusellat pel general Quiepo de Llano a l’inici de la Guerra Civil. “No té dret a degradar les institucions i enverinar així la convivència. Ja n’hi ha prou”, ha conclòs.

Publicitat

Durant l’acte commemoratiu, Borràs ha lamentat que al segle XXI hi hagi “presos polítics i exiliats” i ha demanat prioritzar la “força de la raó, la democràcia i el pacifisme”. Ha fet una crida a construir un futur basat en el “respecte, la tolerància, els valors democràtics i el civisme” i “sense presos, exiliats, represaliats i conflictes bèl·lics”.


 

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut