Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Ràbia d’Albiach davant el suport d’ERC a Aurora Madaula per substituir Cuevillas a la Mesa

La presidenta dels comuns al Parlament acusa els republicans d’acabar “fent seva l’estratègia dels postconvergents”

Avatar
Agències 09/04/2021
12/03/2021 Albiach (comunes) acusa a ERC de enviarles a la oposición al optar por Borràs (Junts). La líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha acusat aquest divendres ERC d'haver enviat la seva formació a l'oposició perquè han votat Laura Borràs (Junts) per ser presidenta de la cambra i que els comuns s'hagin quedat fora de la Mesa: "ERC ha preferit Junts abans que En Comú Podem". CATALUÑA ESPAÑA EUROPA BARCELONA POLÍTICA

La presidenta dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, lamenta que ERC no només hagi tornat a escollir Junts en comptes de la proposta d’En Comú Podem per la Mesa, sinó que “acabi fent seva l’estratègia dels postconvergents”. “Una nova oportunitat perduda”, afegeix en el seu compte de Twitter després que ERC hagi confirmat que donarà suport a la diputada de JxCat Aurora Madaula perquè substitueixi Jaume Alonso-Cuevillas. Els comuns havien posat sobre la taula el nom del diputat Lucas Ferro pel relleu de Cuevillas, però no tirarà endavant. Així doncs, els comuns continuaran sense tenir cap membre a la Mesa del Parlament. La substitució no serà efectiva fins que es voti al ple del Parlament i encara no hi ha data per a la pròxima sessió.

Cuevillas ha renunciat al càrrec de secretari segon de la Mesa per les discrepàncies amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, sobre el vot delegat de Lluís Puig i la tramitació de propostes de resolució que poden comportar la inhabilitació de membres de la Mesa.