Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Quim Torra insta la ciutadania a seguir “col·laborant” i a mantenir la “generositat i solidaritat”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida a la unitat política i al “millor esperit del país” per superar la crisi sanitària derivada pel coronavirus: “Per mi no hi ha colors polítics ni blocs”, ha dit durant la seva compareixença telemàtica al Parlament, aquest dimarts al matí. El president ha instat la ciutadania a mantenir la “generositat i solidaritat”, i a seguir “col·laborant i ser exigents amb respecte i entesa” per gestionar l’emergència sanitària. Torra ha tornat a reclamar a l’Estat el confinament total; una renda garantida bàsica i universal; suport a les Pimes, autònoms i empreses amb crèdits i liquiditat; una suspensió de pagaments d’impostos, lloguers i subministraments; i reforçar el sistema sanitari.

A l’inici de la seva compareixença Torra ja ha advertit que demanava a les formacions parlamentàries -que intervenen a continuació a través dels presidents de grup- una “actitud constructiva i propositiva”, a més de “deixar de banda la batussa política” i “treballar conjuntament per salvar vides”.

Publicitat

El cap del Govern també ha subratllat que el problema no és ni polític ni ideològic, ni de fronteres ni banderes: “Prou demagògia!”, ha exclamat. Torra ha insistit en el confinament total i ha afegit que si arriba algun informe d’experts que demana alguna altra via, la Generalitat l’estudiarà.

De moment, però, el president ha constatat que els experts i científics insisteixen que el confinament total és la “millor solució”. “Fem-ho junts”, ha reclamat Torra.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut