Dilluns, 19 d'octubre de 2020 - Edició 816
La República

Quim Torra insta la ciutadania a seguir “col·laborant” i a mantenir la “generositat i solidaritat”

El president reclama un confinament total, una renda universal, suport a Pimes, suspendre impostos i reforçar la sanitat

Avatar
Agències 25/03/2020
El president de la Generalitat, Quim Torra, en un moment de la reunió telemàtica amb el conseller d'Interior, Miquel Buch, i la consellera de Salut, Alba Vergés. Imatge del 17 de març de 2020. (Horitzontal)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida a la unitat política i al “millor esperit del país” per superar la crisi sanitària derivada pel coronavirus: “Per mi no hi ha colors polítics ni blocs”, ha dit durant la seva compareixença telemàtica al Parlament, aquest dimarts al matí. El president ha instat la ciutadania a mantenir la “generositat i solidaritat”, i a seguir “col·laborant i ser exigents amb respecte i entesa” per gestionar l’emergència sanitària. Torra ha tornat a reclamar a l’Estat el confinament total; una renda garantida bàsica i universal; suport a les Pimes, autònoms i empreses amb crèdits i liquiditat; una suspensió de pagaments d’impostos, lloguers i subministraments; i reforçar el sistema sanitari.

A l’inici de la seva compareixença Torra ja ha advertit que demanava a les formacions parlamentàries -que intervenen a continuació a través dels presidents de grup- una “actitud constructiva i propositiva”, a més de “deixar de banda la batussa política” i “treballar conjuntament per salvar vides”.

El cap del Govern també ha subratllat que el problema no és ni polític ni ideològic, ni de fronteres ni banderes: “Prou demagògia!”, ha exclamat. Torra ha insistit en el confinament total i ha afegit que si arriba algun informe d’experts que demana alguna altra via, la Generalitat l’estudiarà.

De moment, però, el president ha constatat que els experts i científics insisteixen que el confinament total és la “millor solució”. “Fem-ho junts”, ha reclamat Torra.

Relacionats