Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024

Qui rescatarà les diputades d’Afganistan?

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha enviat un comunicat a través del seu compte de Twitter oficial en el qual destaca un col·lectiu que moltes institucions han passat per alt. En concret, la portaveu de Junts al Congrés ha explicat que Afganistan, davant la pressió de la comunitat internacional, va modificar la seva constitució el 2004. Així, es va aprovar que el 25% dels escons estiguessin reservats per a dones i que conformaven l’Assemblea Nacional de l’Afganistan.

Després de l’ascens dels talibans, ningú ha contemplat el risc que corren les diputades d’Afganistan, durant els darrers quinze anys, i que probablement seran perseguides per motius polítics i de gènere. D’aquesta manera, Borràs ha demanat que la comunitat internacional s’encarregui de donar refugi a la cinquantena de dones que han participat en els òrgans polítics afganesos i ha exigit als caps d’Estat de la Unió Europea i dels EUA iniciïn amb urgència una operació de rescat.

Publicitat

L’exèrcit espanyol ja ha notificat que avui finalitza la missió d’evacuació al país a l’Orient Mitjà, fet que ha succeït casualment hores després del doble atemptat suïcida d’Estat Islàmic a l’aeroport de Kabul. Borràs ha conclòs el comunicat amb un paràgraf contundent: “Per dignitat, per humanitat, per solidaritat, no podem quedar-nos de braços plegats com si l’horror que veiem a venir fos inevitable. Massa que l’hem tolerat, tots, d’Europa estant, amb una passivitat que ens hauria d’avergonyir.”

Publicitat

Opinió

Minut a Minut