Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Putin no fa marxa enrere i afirma haver destruït més de 800 objectius ucraïnesos

|

- Publicitat -

Nit i matinada d’explosions i durs enfrontaments entre tropes russes i ucraïneses a prop del centre de Kíev. Els districtes de Bereteiska i Shuliavka —on està situat el zoològic— han patit diversos atacs amb foc de metralladores i míssils, que han impactat en un edifici residencial de més de 25 plantes.

Les autoritats ucraïneses demanen als habitants de Kíev que no surtin dels refugis i que, si són a casa, no s’apropin a les finestres. En un missatge gravat amb l’Òpera de Kíev al fons, el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha assegurat que l’exèrcit no deposarà les armes: “Hi ha molta informació falsa a les xarxes que diu que demano al nostre exèrcit que es rendeixi. Estic aquí, no deposarem les armes. Defensarem el nostre Estat”.

Publicitat

L’ofensiva russa s’endureix

L’exèrcit rus ha anunciat la destrucció de més de 800 objectius militars ucraïnesos durant aquesta matinada, segons el pamflet que fan públic cada dia. Com informa 324, ha estat una nit dura a la capital, amb l’ús d’armes d’alta precisió per part dels militars russos que, segons el Ministeri de defensa haurien abatut diversos avions, helicòpters i drons, llanxes de combats i més de 200 vehicles militars.

Així mateix, també ha assegurat que les tropes russes s’han fet amb el control de la ciutat de Melitòpol, a la regió de Zaporizhzhya, al sud-est d’Ucraïna. Si això es confirma, seria el primer nucli de població important que s’ha ocupat des que Moscou va llançar la invasió.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut