Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Puigneró: “El president Puigdemont esquerda les estructures de l’Estat”

|

- Publicitat -

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha augurat que es viurà “una nova victòria” a Europa amb la vista a Sàsser sobre l’euroordre contra Carles Puigdemont. En una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’ Puigneró ha assegurat que el president exiliat “esquerda les estructures de l’Estat”, com la monarquia i la justícia, i ha dit que confia que avui es vegi “justícia europea”. “De moment, Europa 4, Espanya 0”, ha afegit Puigneró, que ha dit que si ell fos l’Estat s’ho “començaria a pensar per no perdre per golejada”. D’altra banda, el vicepresident també s’ha referit a l’estabilitat de l’executiu i ha garantit que el Govern té “una salut de ferro”.

Segons el vicepresident, les tensions són “normals” en una coalició i ha dit que estan demostrant que saben separar el procés polític de l’acció diària del Govern. De fet, Puigneró ha assegurat que està funcionant “molt millor” que l’executiu de l’Estat, també amb discrepàncies internes.

Publicitat

Puigneró ha explicat que es treballa perquè el Govern acabi la legislatura unit i complint l’acord tancat. El vicepresident ha circumscrit les tensions a una diferent estratègia per arribar a la independència i ha remarcat que això “ve de la passada legislatura” i “va més enllà del Govern”.

Taula de diàleg

D’altra banda, Puigneró manté que és “inadmissible” que se’ls veti la seva delegació a la taula de diàleg. El vicepresident ha avançat que durant les properes setmanes “segurament es parlarà” de la banda catalana de la negociació, però ha remarcat que el que no pot ser és que “la condició” per al diàleg sigui que “els altres decideixin els representants” de Junts.

Et pot interessar  El manifest de suport a Puigdemont tanca la recollida de signatures amb 5.000 adhesions en menys d'una setmana

“Prevaricació d’Estat”

El vicepresident també s’ha referit a les paraules de líder del PPC, Pablo Casado, que durant la convenció dels populars d’aquest cap de setmana a València va fer proclames a favor d’empresonar Puigdemont i va assegurar que cal aplicar la llei però que “si no serveix se n’ha de fer una altra”. Per a Puigneró aquestes declaracions són “prevaricació d’Estat” i ha lamentat que amb el PPC es demostri que alguns no només “són incapaços de canviar l’Estat” sinó que “van enrere com els crancs”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut