Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Puigneró denuncia el “decretazo digital” que vulnera els drets fonamentals a Internet i fa que “Espanya s’assembli a Turquia”

El conseller de Polítiques Digitals comparteix un estudi que demostra que Espanya està a la cua d’Europa pel que fa a la protecció de dades

Àlex Huguet 31/07/2020

El conseller de Polítiques Digitals del Govern de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha compartit un mapa a través de Twitter, que mostra el nivell de protecció de dades del qual gaudeixen els països Europeus, i alerta de la situació actual d’Espanya, que a cop de “decretazo digital” vulnera els drets dels ciutadans. “Quan dic que Espanya s’assembla a Turquia pel que fa a la vulneració de drets fonamentals a Internet ho demostra aquest estudi de la European University Institut”. En concret, Media Pluralism Monitor remarca al mapa de protecció de dades, que tant Turquia com Espanya estan en vermell, i per tant són els països que vetllen menys per la protecció de dades dels usuaris a la xarxa. Puigneró també culpa a l’esquerra espanyola, les quals es mostren “tranquil·les” davant el “Decretazo Digital”.