Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

Puigdemont sobre la polèmica d’El Corte Inglés: “Una constant en la monarquia espanyola des de fa segles”

El president exiliat compara la censura del tuit que denunciava els grans magatzems amb l’avenç del Govern per donar presència al català en l’àmbit digital

Àlex Huguet 12/12/2020
Pla tancat de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant la seva intervenció en una compareixença a la Casa de la Generalitat a Perpinyà el 9 d'octubre de 2020.

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dissabte, que la lamentable actuació del Corte Inglés amb la llengua catalana és “una constant en la monarquia espanyola des de fa segles”, en referència a la censura del tuit d’una periodista que va denunciar que El Corte Inglés li va respondre que no entenia el català en una consulta. D’altra banda, celebra la notícia de la presentació del projecte Aina que ha llançat el Govern, que pretén donar més presència al català en l’àmbit digital. L’eurodiputat assegura que és “un dels molts vímets de la república catalana”. Amb tot, Puigdemont ha compartit les dues notícies sobre la llengua catalana en una piulada, on assegura que “una és del segle XIX i l’altra del segla XXI”.