Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

Puigdemont planteja a la Comissió Europea supervisar la investigació de Juan Carlos I

JxCat va enviar unes preguntes al Parlament Europeu denunciant que el Congreso rebutgés la investigació del rei emèrit

Redacció 14/08/2020
Carles Puigdemont, en un acte del Parlament Europeu / Junts per Catalunya

El president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, ha enviat unes preguntes al Parlament Europeu, instant-lo a encarregar-se de la investigació judicial sobre Juan Carlos I i els seus fons no declarats.

El Confidencial informa que JxCat va presentar tres preguntes sobre l’eficàcia de la justícia espanyola envers els escàndols de la monarquia, que a més, va passar abans de l’abdicació del monarca el 2014 i això el fa inviolable. Així, les preguntes registrades van ser:

1. Comparteix la Comissió Europea l’opinió que la inviolabilitat dels caps d’estat és aplicable a les activitats privades?
2. Seria això compatible amb el principi d’igualtat davant la llei establerta a l’article 20 de la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea?
3. Donada la tolerància zero de la Comissió en relació amb els diners il·lícits i la crida del Parlament als ‘Estats membres que investiguen de forma exhaustiva i transparent tots els casos notificats de blanqueig de capitals’, com pensa garantir la Comissió que s’investigui aquest important assumpte?

Amb la darrera pregunta, el president denuncia que el Congreso espanyol rebutgés la investigació de l’assumpte, així que opten per sol·licitar una supervisió des d’Europa.