Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Puigdemont planteja a la Comissió Europea supervisar la investigació de Juan Carlos I

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, ha enviat unes preguntes al Parlament Europeu, instant-lo a encarregar-se de la investigació judicial sobre Juan Carlos I i els seus fons no declarats.

El Confidencial informa que JxCat va presentar tres preguntes sobre l’eficàcia de la justícia espanyola envers els escàndols de la monarquia, que a més, va passar abans de l’abdicació del monarca el 2014 i això el fa inviolable. Així, les preguntes registrades van ser:

Publicitat

1. Comparteix la Comissió Europea l’opinió que la inviolabilitat dels caps d’estat és aplicable a les activitats privades?
2. Seria això compatible amb el principi d’igualtat davant la llei establerta a l’article 20 de la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea?
3. Donada la tolerància zero de la Comissió en relació amb els diners il·lícits i la crida del Parlament als ‘Estats membres que investiguen de forma exhaustiva i transparent tots els casos notificats de blanqueig de capitals’, com pensa garantir la Comissió que s’investigui aquest important assumpte?

Amb la darrera pregunta, el president denuncia que el Congreso espanyol rebutgés la investigació de l’assumpte, així que opten per sol·licitar una supervisió des d’Europa.

 

Et pot interessar  Puigdemont, disposat a tornar a Catalunya i ser president, segons Gonzalo Boye
Publicitat

Opinió

Minut a Minut