Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Puigdemont: “L’error va ser no declarar la independència el 10 d’octubre”

|

- Publicitat -

L’eurodiputat Carles Puigdemont ha declarat, en una entrevista a eldiaro.es, que el 10 d’octubre del 2017 “va ser un error no declarar la independència”. Quan ha estat preguntat per quina hagués estat la diferència a declarar-la o no, ha comentat que “teníem la mobilització i la disposició per fer valdre el mandat, però em vaig deixar convèncer pels missatges directes i indirectes de l’estat espanyol, pensant que volien obrir una finestra de diàleg”.

Puigdemont també ha reiterat que “tenen raons jurídiques, polítiques i inclús tècniques” perquè no prosperi el suplicatori demanat al Parlament Europeu, i ha afegit que “si realment hem de creure en el compromís de Sánchez per desjudicialitzar la política, seria coherent que els socialistes espanyols el rebutgessin”. Tot i això, ahir Puigdemont ja va declarar que els socialistes probablement avalaran el suplicatori juntament amb Vox i altres forces polítiques espanyoles.

Publicitat

Pel que fa a la possibilitat que el president Quim Torra sigui inhabilitat, l’eurodiputat no descarta unes eleccions anticipades, però ha desitjat que es pugui acabar el mandat actual abans de convocar eleccions, però que si finalment el Suprem el deshabilita, caldria proposar un candidat alternatiu pel qual “seria necessària una majoria al Parlament que avui no es dona del tot”.

Et pot interessar  VÍDEO | Puigdemont fitxa l'empresària Anna Navarro ( @annapapallona ) com a número dos
Publicitat

Opinió

Minut a Minut