Divendres, 21 de gener de 2022 - Edició 1275
La República

Puigdemont i Boye, convençuts de guanyar també el suplicatori

Fan públic el seu optimisme el dia que Puigdemont, Comín i Ponsatí compareixen davant la Comissió d’Afers Legals de l’eurocambra

Gerard Gort 14/01/2021
L'eurodiputada de JxCat, Clara Ponsatí, a la seva arribada a l'Eurocambra amb els també eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín, a Brussel·les el 5 de febrer del 2020.

L’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, es mostra optimista sobre el suplicatori que el Tribunal Suprem espanyol ha demanat al Parlament europeu perquè s’aixequi la immunitat que Puigdemont, Comín i Ponsatí tenen en qualitat d’eurodiputats. Boye ha piulat: “Nevant a Brussel·les… però sempre acabem fent que surti el sol. Veritat, Josep Costa?”, i el vicepresident del Parlament i també lletrat, que va tenir un paper clau en aconseguir que se’ls reconegués com a eurodiputats, li respon: “Ens van dir que no ho aconseguiríem, però fa un any que el president parlava per primer cop a l’hemicicle d’Estrasburg. El treball ben fet dona els seus fruits. Això també ho guanyarem”.

https://twitter.com/josepcosta/status/1349631921765179392

Puigdemont, Comín i Ponsatí compareixen aquesta tarda davant la Comissió d’Afers Legals de l’eurocambra. Ho faran des de tres quarts de cinc un per un, en uns torns en què cada eurodiputat disposarà de quinze minuts per a fer una primera intervenció. Tot seguit s’obrirà un obert un torn de preguntes i respostes.

El president també s’ha llevat amb un missatge d’optimisme: “Ha començat a nevar de bon matí i encara continua. Ha fet un any d’ençà que vam estrenar-nos al ple de l’eurocambra i els mateixos que no volien deixar-nos-hi entrar encara continuen intentant fer-nos-en fora”.