Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Puigdemont i Aragonès reunits al Parlament Europeu

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha reunit aquest dimecres amb l’expresident i eurodiputat de Junts Carles Puigdemont. En una trobada al Parlament Europeu a Brussel·les, Puigdemont i Aragonès s’han vist en ple debat sobre com afrontar la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que exigeix un 25% de castellà a totes les escoles i també en plena polèmica per l’espionatge a líders independentistes amb el programari Pegasus. Es tracta del tercer cop que el president i l’expresident es troben.

La primera trobada entre ambdós líders va ser al juny de l’any passat quan Aragonès es va trobar amb Puigdemont a la Casa de la República, a Waterloo, i posteriorment es van veure a Sardenya després de la detenció de l’expresident.

Publicitat

La reunió també es produeix a unes setmanes que Puigdemont deixi la presidència de Junts, que escollirà en un congrés el 4 de juny el lideratge del partit.

La trobada d’Aragonès amb Puigdemont s’emmarca en la visita del president a Brussel·les per reunir-se amb eurodiputats catalans. El president ha començat la ronda amb Puigdemont i aquest dijous es veurà també al Parlament Europeu amb altres representants de Junts, ERC, PSC i Catalunya en Comú Podem.

Et pot interessar  L'advocat del TJUE dona la raó a Puigdemont i Comín: afirma que l'Eurocambra havia d'acceptar els seus escons des del juny del 2019
Publicitat

Opinió

Minut a Minut