Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Puigdemont fa miques el discurs de Tardà de “senyors i masovers” recordant com feia tortells el Diumenge de Rams

|

- Publicitat -

El president, Carles Puigdemont, ha publicat un emotiu fil a Twitter coincidint amb Diumenge de Rams recordant el ritme frenètic de treball fent tortells a la pastisseria familiar d’Amer i en què demostra el seu origen humil després quer ahir Joan Tardà utilitzés la desencertada comparació entre senyors i masovers refereint-se a Junts i ERC. Val la pena llegir el fil íntegrament.

“En la nostra adolescència hi ajudàvem tots; a mi em tocava muntar la nata. Tot el dia muntant nata per omplir tortells (corones). Des de la matinada fins a quarts de tres de la tarda. No sé quants litres n’acabàvem fent servir. Aleshores teníem una antiga batedora elèctrica, dura i robusta, crec que construïda a Sabadell o a Terrassa. Funcionava molt bé. El problema és que precisament cada diumenge de rams coincidien dues coses que ens perjudicaven greument: La primera, que a causa del canvi horari descansàvem menys. La segona era pitjor: era el dia que la hidroelèctrica escollia per fer manteniment, i deixava sense llum de força tota la nostra zona. Quan apareixia l’anunci a la premsa, uns dies abans, jo ja sabia el que m’esperava. No sé si heu muntat mai nata a mà. Parlo de desenes i desenes de litres al cap de la jornada. Em convertia en una batedora humana, i muntava nata sense parar per tal que el meu pare i el meu germà gran no aturessin tampoc el ritme de farciment de tortells. Amb un perol i un gran batedor de varetes, començava a muntar nata quan encara era fosc. El ritme a l’obrador era com el d’una òpera. Llarg, coral, intens, amb moments de dramatisme (“ens quedarem sense nata!”) i sempre amb un gran final. Exhaustos però satisfets. Érem gent normal i treballadora servint gent normal i treballadora en una festa que vèiem, amb els nostres ulls de nens o adolescents, com un primer esclat d’alegria després de la foscor hivernal. El fet que mudar-se ja fos una cosa extraordinària ja ho diu tot. No sé si és una història de senyors i de masovers. És una història normal d’un país de gent treballadora, a voltes sacrificada, acostumada a superar dificultats sense plànyer-se’n més del compte. Tant se val de quin racó parlem, si de ciutat o de muntanya. A tot arreu és igual. Les dificultats avui són molt serioses. La crisi derivada del covid amenaça negocis, empreses i per tant llocs de treball. Menys recaptació, menys recursos per a les polítiques socials, i alhora més necessitats. No és un simple tall de llum. I per això ens n’hem de sortir tots”.

Publicitat

Et pot interessar  L'advocat del TJUE es pronuncia dijous sobre el recurs de Puigdemont pel rebuig inicial del PE a donar-li l'escó
Publicitat

Opinió

Minut a Minut