Dimecres, 1 de febrer de 2023 - Edició 1651
La República

Puigdemont exposa el conflicte català a l’Assemblea Nacional Francesa

El president de la Generalitat s’ha reunit amb els diputats i senadors de la cambra francesa per internacionalitzar el conflicte català i posar de manifest la repressió de l’Estat espanyol

Redacció 17/09/2021
Imatge de l'Assemblea Nacional Francesa reunida amb Carles Puigdemont el 17 de setembre de 2021

El president de la Generalitat Carles Puigdemont ha continuat amb el procés d’internacionalització del conflicte català. Puigdemont s’ha reunit, avui, divendres 17 de setembre amb els diputats i senadors de l’Assemblea Nacional Francesa per explicar-los la repressió que l’Estat espanyol està utilitzant per atemorir i desmobilitzar l’independentisme.

Amb la trobada de Puigdemont es preveu que s’hagi pogut mostrar l’actitud antidemocràtica de l’Estat, que es nega a afrontar el conflicte a través de les urnes amb un referèndum, així com teixir sinergies entre els polítics.

D’aquesta manera es continua denunciant l’actitud cínica i hipòcrita del govern espanyol, que d’una banda intenta vendre la imatge a Europa que el conflicte català s’està resolent a través del diàleg, i de l’altra continua intensificant la violència estructural i la repressió en contra de l’independentisme, per tenir més punts amb què negociar.