Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Puigdemont denuncia l’aberrant llei aprovada per destruir la indústria cinematogràfica catalana i el català

|

- Publicitat -

El 130è president de Catalunya ha denunciat a través d’una piulada, que el “Gobierno més progressista de la història” ha declarat la guerra a la indústria cinematogràfica catalana i al català. L’executiu espanyol ha aprovat una llei, que redueix les funcions del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) i que les atorga a la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia. És a dir, un òrgan que el Gobierno pot controlar de manera molt més fàcil que el CAC, i així imposar les polítiques en la producció audiovisual que consideren adients.

La llei dels de Sánchez exclou el CAC, precisament per centralitzar la producció audiovisual i atacar totes les produccions que no estiguin fetes en castellà. Així ha deixat fora de joc al CAC pel que fa a la presa de decisions. Amb un plantejament totalment antidemocràtic i que no respecta la diversitat cultural l’executiu espanyol torna a atacar perquè la capital del cinema a l’Estat sigui Madrid, i no Barcelona. Val a dir que els membres del Consell Audiovisual de Catalunya són designats a través del Parlament. Així, Sánchez fa una nova cacicada i s’oposa obertament a les produccions en català, basc i gallec, i també ataca les competències de l’executiu català.

Publicitat

Jofre Llombart, actual secretari de Difusió de la Generalitat, en un fil a Twitter va explicar que aquesta llei aberrant s’estava coent amb la voluntat de fer “dumping” a la indústria cultural i així complir amb un doble objectiu. El primer, que consisteix a aixafar totes les produccions fílmiques dissidents de l’Estat, i en segon lloc, fer-se amb les grans empreses de distribució Netflix i HBO al més pur estil neoliberal.

D’aquesta manera, ataca un sistema audiovisual històricament molt maltractat, i esperen dur a terme una estucada brutal en contra dels mitjans catalans. Aquesta llei, a més de perjudicar la indústria catalana, també suposa una pèrdua per a l’europea, atès que, segons Llombart, només un 5% dels benegicis d’aquestes grans plataformes aniran destinades a finançart obres europees.

Et pot interessar  Puigdemont replica les acusacions de Cadena que el situen com el "líder" del "grup terrorista" del Tsunami

Carles Puigdemont, coneixedor que l’aplicació d’aquesta llei s’ha fet amb la voluntat d’atacar la indústria catalana ho ha deixat clar en la piulada: Els del diàleg. “Els del reencuentro. Els de la concòrdia. Els de la sensatesa”. Així ha donat a entendre que la paraula del Gobierno val menys que el paper en què està escrita, ja que a la taula de diàleg, i amb la mirada de l’opinió pública, afirmen el seu “cariño y respeto” pel poble català, però a l’ombra apliquen una llei per atacar els mitjans i la llengua, i en definitiva, deixar sense veu a Catalunya.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut