Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024
Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024

Una nova Llei de l’Audiovisual centralitzada per Espanya pot deixar tocada de mort la producció en català

|

- Publicitat -

El Gobierno està gestionant una nova Llei de l’Audiovisual que apartaria les llengües oficials de l’estat, i per tant, deixaria la producció en català tocada de mort. Així ho explica en un extens fil a Twitter el nou Secretari de Difusió de la Generalitat i reconegut periodista, Jofre Llombart, en un extens fil a Twitter, on assegura que la llei “pot ser demolidora pel país”.

Publicitat

D’entrada, explica que el decret “es carrega bona part de les competències del Consell de l’Audiovisual de Catalunya”, com ara deixar d’intervenir si s’emeten continguts inapropiats. Ara, passaria a tenir competències la Comisión Nacional de Mlos Mercados i la Competencia, i per tant, es recentralitzarien les funcions a Madrid. “Això porta a anar marginant el CAC i de retruc, anar espanyolitzant el mapa comunicatiu català”, alerta Llombart.


Altres punts de la nova llei inclouen que plataformes digitals com Netflix hagin d’aportar ingressos per produir obra europea, i en el cas d’Espanya, implicaria crear una seu, un cop més, a Madrid. Ara bé, això només és el començament, ja que tal com diu el periodista, “el més greu és que d’aquest finançament per producció, la llei no preveu destinar ni un cèntim al català, al basc o al gallec”. “Es finançarà obra audiovisual en castellà, un idioma en clar declivi”, ha reblat Llombart tirant d’ironia.


Segons Llombart, les peticions del CAC per evitar això han estat desateses pel Gobierno, i també assegura que en pocs mesos “podríem tenir la llei aprovada i en aplicació”.

Et pot interessar  Viggo Mortensen: "No entenc com algú pot tenir alguna cosa en contra de cuidar el català"
Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut