Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Puigdemont, Comín i Ponsatí demanen una reunió amb Reynders per parlar sobre la “qualitat de la justícia espanyola”

|

- Publicitat -

Els eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí han demanat una reunió amb el comissari de Justícia, Didier Reynders, per parlar sobre “l’estat de dret, la qualitat de la justícia espanyola i el seu efecte sobre el català”. “Després de la seva reunió amb Societat Civil Catalana -tot i els seus vincles amb l’extrema dreta- esperem que la Comissió Europea escolti totes les opinions”, afirmen els de Junts en un missatge a les xarxes socials.

Els tres eurodiputats han enviat la petició aquest divendres per mantenir una trobada amb Reynders on també estiguin presents organitzacions que treballen “pels drets fonamentals”.

Publicitat

El president de SCC, Fernando Sánchez Costa, i l’eurodiputat de Ciutadans Ramón Bauzá es van reunir la setmana passada amb el comissari de Justícia per demanar a Brussel·les que “obligui els poders públics” a complir la sentència del 25% de castellà. L’entitat també va acusar el Govern “d’erosionar” l’estat de dret i va traslladar a Reynders “la importància que les euroordres es compleixin”.

“La nostra porta sempre està oberta i és important per a la CE relacionar-se amb la societat civil i escoltar diferents punts de vista”, va assegurar a l’ACN el portaveu de Justícia, Christian Wigand, quan se li ha preguntat pel motiu de la trobada en què l’entitat antiindependentista va parlar sobre l’afer català. L’executiu comunitari manté des del 2017 que la qüestió catalana és “un afer intern” de l’estat espanyol que s’ha de resoldre “en el seu marc constitucional”. El portaveu no va confirmar si Reynders acceptaria una reunió amb entitats independentistes.

Et pot interessar  Puigdemont farà cada dia un míting a Argelers i posarà 5 o 6 busos per portar-hi els assistents
Publicitat

Opinió

Minut a Minut