Dissabte, 24 d'octubre de 2020 - Edició 821
La República

Puigdemont assegura que “el mal més gran” del govern Colau és cap a la cultura

Puigdemont: “La pèssima gestió de l’alcaldessa ha provocat el pitjor debat que es pot provocar: el del “valor” monetari de la cultura”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 02/05/2020
Primer pla de l'eurodiputat de JxCat, Carles Puigdemont, a la roda de premsa del Parlament Europeu 13 gener 2020

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha opinat, a través d’un fil a Twitter, sobre la polèmica generada per l’Ajuntament de Barcelona, després que moltes bandes que havien de participar al “concert als balcons” hagin decidit retirar-se del cartell al saber-se el pressupost per dur a terme l’esdeveniment. Encara que l’Ajuntament de Barcelona hagi aclarit que finalment el cost total anirà a càrrec d’El Terrat i de Mediapro, la polèmica ha estat servida i Colau ha quedat en evidència.

Puigdemont ha assegurat que “el mal més gran que ha provocat el govern de la ciutat és a la cultura”, dient que s’ha cret un “populisme que considera que la cultura ha de ser gratis”, perquè pensen que així és accessible. Amb tot, l’eurodiputat lamenta que s’ha obert “el pitjor debat que es pot provocar, per culpa de la pèssima gestió de Colau: el del valor monetari de la cultura”, dient que la cultura depèn d’un munt de factors, i que la seva digna remuneració és “precisament la clau”.

Amb tot, el president exiliat lamenta que “caldrà recuperar el terreny que s’ha reculat per culpa de l’oportunisme”, però no ambg concerts “com a regal embolcallat en cel·lofana”. D’aquesta manera, Puigdemont s’ha mostrat contundent amb la lamentable situació que viu la cultura tant dins com fora d’una crisi sanitària.

Relacionats