Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Colau després de la polèmica: “Entenc que en aquesta crisi es pensi que 200.000 euros són molts diners”

L’alcaldessa es defensa de la pífia de l’Ajuntament i diu que són “conscients que la cultura ho passa malament”

Redacció 02/05/2020
Primer pla de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb el perfil del portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, el 15 de setembre del 2019 (Horitzontal).

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit que espera que segueixi en marxa el concert des dels balcons de la ciutat produït pel Terrat i Mediapro previst pel 9 de maig amb la participació d’una vintena d’artistes, però que lamenta la polèmica: “Em sap molt greu”.

“Entenc que en una crisi com aquesta es pensi que 200.000 euros són molts diners”, ha declarat Colau en una entrevista a Rac 1 aquest dissabte, després que set dels grups i cantants que havien de participar hagin rebutjat fer-ho per considerar que el cost que s’invertirà des de l’administració pública és massa elevat.

Precisament després de les baixes, l’Ajuntament ha anunciat aquest mateix dissabte que finalment no invertirà la mencionada xifra pel concert, i que seran els productors els que assumiran la totalitat de cost, a la qual cosa l’alcaldessa ha dit que no depèn de l’Ajuntament que s’acabi celebrant o no: “Espero que si, però dependrà de la gent que ho ha fet possible”.

Ha demanat disculpes per si hi ha alguna cosa que s’ha explicat malament des del consistori, ha insistit en el fet que és una iniciativa col·lectiva per homenatjar a la gent de Barcelona, i ha donat les gràcies als organitzadors: “Agraeixo que quan això hagi semblat un problema, El Terrat i Mediapro, ràpidament diguessin que ho assumirien ells perquè no hi hagués ni un euro públic”. “Som molt conscients que la gent de la cultura ho passa malament”, ha insistit l’alcaldessa.