Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Puigdemont: “Algú creu que si s’arriba a un acord amb Sánchez, no passarà el mateix que amb Bildu?”

|

- Publicitat -

El president a l’exili Carles Puigdemont ha assegurat que el govern de Pedro Sánchez ha perdut “crèdit” amb la polèmica de la reforma laboral i veu “imprescindible” un mediador per a la taula de diàleg. “Algú creu que si s’arriba a un acord amb Sánchez, no passarà el mateix que amb Bildu?”, ha dit en una trobada amb mitjans catalans organitzada per l’Eurocambra i el Col·legi de Periodistes. El líder de JxCat defensa la figura d’un relator o mediador per “arribar a bon port” en les negociacions amb l’Estat. D’altra banda, Puigdemont ha avisat que per als catalans la preocupació ara “no és la data de les eleccions”. Tot i això, ha recordat que la decisió és del president Quim Torra.

De cara als nous comicis, Puigdemont ha assegurat que el debat sobre qui encapçalarà la llista de JxCat “no està obert”. “Aquesta és una decisió que no està presa per part de ningú”, ha aclarit.

Publicitat

El líder del partit ha apostat per “superar les lògiques estrictes de partits” i anar “més enllà del que decideixi l’executiva nacional d’un partit”.

Esquiva l’article de Tardà

Puigdemont ha afirmat que l’article de Joan Tardà d’aquest dimarts expressa “opinions legítimes” però que no representen les d’Esquerra Republicana. “Té molta audiència, però no representa ERC”, ha dit sobre l’exlíder d’ERC a Madrid.

Puigdemont ha defensat que la relació de JxCat i ERC és “la d’uns socis de govern”. “Aquí ens fem falta tots, inclús Joan Tardà”, ha assegurat.

Pérez de los Cobos

Per Puigdemont no és “cap sorpresa” el detonant de la destitució de Diego Pérez de los Cobos com a màxim responsable de la Guàrdia Civil a Madrid. “Han tastat la seva pròpia medicina”, ha dit sobre el govern espanyol, defensant que no l’haurien d’haver renovat en el càrrec i que hauria de rendir comptes amb la justícia per l’1-O.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont afirma que la independència declarada és "legal i vigent" perquè el Parlament "no se n'ha desdit en sis anys i mig"

Estratègia independentista

Puigdemont ha assegurat que per arribar a la independència cal trobar “la manera d’anar amb una estratègia compartida” entre partits per “accelerar els camins marcats per l’1-O”. Si bé ha admès les “dificultats polítiques” del moviment independentista, ha afirmat que la voluntat de la gent continua intacta.

En el context de la crisi del coronavirus i el procés d’integració europea, Puigdemont ha defensat que “allò que romandrà sempre seran les nacions”.

“L’obsolescència de l’estat-nació és una oportunitat per a les nacions de veritat”, ha dit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut