Dimecres, 29 de juny de 2022 - Edició 1434
La República

Processats per cremar una furgoneta de la Guàrdia Urbana a les manifestacions pro-Hasel, acusats d’intent d’homicidi

Quatre dels detinguts encara són a presó un any després de la manifestació al centre de Barcelona

Agències 07/03/2022
Pla oberts dels agents dels Mossos d'Esquadra seguint la manifestació contra l'empresonament de Pablo Hasel i a favor de la llibertat d'expressió a Barcelona. Imatge del 21 de febrer del 2021

Un jutjat de Barcelona ha processat vuit persones per cremar una furgoneta de la Guàrdia Urbana durant les protestes a la Rambla per l’empresonament del raper Pablo Hasel el febrer del 2021 i les ha deixat a punt de judici a l’espera dels escrits d’acusació. Els hi atribueix els delictes d’intent d’homicidi, organització criminal, manifestació il·lícita, desordres públics, atemptat a l ‘autoritat, incendi i danys, segons ha avançat ‘eldiario.es’ i ha confirmat l’ACN. Alguns d’ells són anarquistes italians i quatre encara segueixen en presó preventiva perquè no han pogut pagar la fiança d’entre 15.000 i 20.000 euros fixada per l’Audiència, que va rebaixar les fiances inicials de fins a 45.000 euros.

En total, els Mossos d’Esquadra van detenir cinc homes i una dona de nacionalitat italiana, una altra dona francesa i una vuitena de nacionalitat espanyola, tots ells vinculats a l’anarquisme. La magistrada també ha tingut en compte un informe dels Bombers que indica que el risc de l’incendi per a la vida de l’agent de la Guàrdia Urbana que va haver de fugir del vehicle va existir “però va ser baix”.