Dimecres, 20 de gener de 2021 - Edició 909
La República

El PP no acudirà als actes institucionals de la Diada perquè són un “aquelarre separatista”

“Fins i tot convido la gent que tingui temps el dia 11 de setembre a veure l’última pel·lícula de Tarantino que diuen que està molt bé i que serà molt més interessant que acudir a la Diada”

Avatar
Agències 29/08/2019
Primer pla del president del PPC, Alejandro Fernández, el 17 de juliol de 2019 (Horitzontal)

El secretari general del PP de Catalunya, Daniel Serrano, ha explicat que la formació no assistirà als actes institucionals de la Diada perquè “han degenerat en una espècie d’aquelarre separatista que no té cap tipus de sentit” per a un partit com el seu.

En una entrevista d’Europa Press, ha subratllat que el PP no és l’únic que no participa dels actes i que “una part important de la societat catalana aprofita la Diada per gaudir dels últims dies de platja en lloc d’involucrar-se en els actes oficials de la Generalitat”.

“Fins i tot convido la gent que tingui temps el dia 11 de setembre a veure l’última pel·lícula de Tarantino que diuen que està molt bé i que serà molt més interessant que acudir a la Diada”, ha ironitzat Serrano.

Els populars no celebraran cap esdeveniment propi durant aquesta jornada, encara que entre el 12 i el 15 de setembre preveuen donar una “resposta al dia 11” amb un acte que encara s’ha de perfilar, però ha avançat que servirà d’arrencada del Llibre Blanc sobre Catalunya que volen impulsar.

Aquest llibre pretén recollir “un marc compartit de les formacions polítiques constitucionalistes”, que el PP vol començar a elaborar precisament en aquest acte a finals de la primera quinzena de setembre.

“Aquest acte resposta de la Diada, segurament l’enllaçarem amb el tret de sortida del Llibre Blanc, amb la formació de les quatre taules –que projectaran el document–, amb els seus integrants i amb la coordinadora política, amb qui ja hem parlat”, ha concretat, encara que no ha volgut revelar-ne els noms.

“Dirigent socialista”

Sí que ha revelat que hi ha “un dirigent socialista” que ha mostrat el seu interès a participar-hi i que amb Cs no ho han acabat de concretar, però Serrano entén que també hi participaran, perquè no volen impulsar una cosa partidista sinó transversal.

Amb el marc compartit que volen construir –al qual també conviden les plataformes constitucionalistes com Societat Civil Catalana (SCC)–, pretenen presentar “una alternativa al separatisme que no s’ha presentat mai”, encara que són conscients que no serà fàcil que els partits ho assumeixin en els seus programes.

“Si hi ha partits que no ho volen compartir, això no significa que el PP hagi de fugir d’aquest marc. Lògicament el farà seu” en el projecte polític del partit, ha afegit el secretari geneal.

Societat civil catalana

Preguntat sobre la polèmica que va generar el president de SCC, Fernando Sánchez Costa, exdiputat del PP al Parlament, quan va dir que “no es pot dir ‘no’ a dos milions de catalans” independentistes i que cal canalitzar aquest moviment perquè el seu objectiu sigui la millora de Catalunya i la resta d’Espanya, ha sostingut que les seves paraules es van treure de context.

Sobre si creu que Sánchez Costa s’està acostant a les tesis del PSC, ha dit que coneix el president de l’entitat i que ha bromejat sobre que “no s’ha convertit en un perillós socialista”.

Relacionats