Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Podem dubta ara de la modificació de la malversació que proposa el PSOE

|

- Publicitat -

El soci del PSOE al govern espanyol, Podem, es desmarca de la proposta dels socialistes per a la reforma del delicte de malversació, tal com asseguren fonts del grup parlamentari. La formació lila té “dubtes sobre la futura aplicació del nou delicte per part dels jutges” i, per aquest motiu, no signarà l’esmena, tot i que sí que en permetrà l’aprovació votant-hi a favor.

Durant la roda de premsa d’aquest dilluns, 12 de desembre, al Congrés dels Diputats, el president del grup parlamentari, Jaume Asens, ha remarcat que encara estan discutint quin és el seu posicionament sobre la reforma de la malversació que planteja el PSOE. L’esmena dels socialistes és una contraproposta a la d’ERC, que suavitza el delicte, però continua castigant els líders independentistes, ja que planteja penes de fins a 4 anys de presó i 6 d’inhabilitació per “desviament pressupostari irregular”; l’objectiu del PSOE és que cap acció que suposi el desviament de fons públics, encara que no vagin dirigits a un lucre personal, quedi castigat al Codi Penal.

Publicitat

Els republicans, per la seva banda, proposaven introduir “l’ànim de lucre” com a requisit per al delicte de malversació, fet que beneficiaria els líders i càrrecs del procés que encara no han estat condemnats i reduiria la inhabilitació als indultats.

Tal com ha explicat Asens, la seva formació no ha participat en aquesta part de la proposta i ha subratllat que malgrat que rebaixa les penes en relació amb la reforma del PP de 2015, és menys beneficiosa que el que hi havia abans. Tanmateix, ha garantit que “no es planteja en cap cas deixar caure tot el paquet de reformes presentat divendres”.

Et pot interessar  Tomàs Molina diu que "aportarà el sentit comú d'un home del temps clàssic" a la política

El PSOE critica que Podem no vulgui signar l’esmena de la malversació

La portaveu del PSOE i ministra d’Educació, Pilar Alegría, ha criticat la postura de Podem hores després que la fes pública. Tal com ha expressat Alegría, els socialistes estan “sorpresos” perquè Podem anunciï que votarà a favor de l’esmena però no vulgui “signar el que vota”. La portaveu ha defensat l’esmena del seu partit assegurant que no suposa “cap rebaixa” dels delictes de corrupció: “El que hi ha és una diferència entre la corrupció i el desviament pressupostari irregular on els diners queden a la mateixa administració”.

Alegría ha informat que el PSOE ja ha presentat la seva esmena, tot i que en solitari, i que al llarg d’aquest dilluns la negociaran amb ERC.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut