Dimecres, 14 d'abril de 2021 - Edició 993
La República

Poble lliure exigeix el tancament dels Països Catalans independentment de les decisions del Gobierno

També reclamen que tots els recursos sanitaris privats passin a ser controlats per l’administració pública

Redacció
Redacció 13/03/2020
Guillem Fuster, portaveu de Poble lliure i membre del Consell per la República

El partit Poble Lliure també hi ha dit la seva després de saber-se que l’estat ha estat declarat en situació d’alarma per l’expansió del Coronavirus, i en un comunicat, ha plantejat la implementació de tres punts diferenciats:

Per començar, exigeixen com a mesura urgent a les autoritats catalanes, valencianes i de les Illes Balears, que prenguin mesures de tancament de territori de manera immediata independentment de les decisisons que no estan prenent el Gobierno i el govern francès.

També reclamen urgentment que els recursos sanitaris privats, estiguin sota el control de l’administració pública tan aviat com sigui possible, per tal de protegir la població i els treballadors i treballadores de la salut. D’altra banda també agraeixen al personal sanitari que “aguanta molt dignament la sotragada gràcies a la seva professionalitat”.

Finalment, també veuen impermissible que les persones amb major risc sanitari tinguin, a sobre, algun tipus de pressió laboral, i demanen permisos retribuïts, especialment per aquelles persones amb major risc d’infecció. Reclamen, sobretot, que aquesta crisi no sigui resolta “a costa de la salut de les classes populars”.