Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Plaja, sobre les múltiples taules de negociació amb l’Estat espanyol: “L’independentisme està assegut al mateix costat”

La portaveu del Govern assegura que "no és una competició", i remarca que totes les formacions i institucions independentistes "treballen amb objectius compartits"

|

- Publicitat -

La portaveu del Govern de la Generalitat, Patrícia Plaja, veu amb bons ulls que hi hagi múltiples taules de negociació amb l’Estat espanyol, i celebra especialment que en els darrers mesos s’hagin creat nous espais de diàleg de partits, governs i espais independentistes per a negociar amb Espanya. Plaja assegura que totes les fórmules són “compatibles” amb la taula entre l’executiu espanyol i el català, la qual encara no té data, però que podria fixar-se durant la primera trobada institucional entre Pere Aragonès i Pedro Sánchez, que tindrà lloc el 21 de desembre.

Plaja ha volgut deixar clar que, “independentment que la negociació estigui fragmentada en diverses taules”, tots estan “asseguts al mateix costat“. “El president Aragonès ja va dir que seria bo treballar conjuntament tot l’independentisme, però independentment que la negociació estigui fragmentada en diverses taules, estem asseguts tots al mateix costat de la taula. No és una competició de taules, estem treballant amb objectius compartits”, ha expressat la portaveu en roda de premsa en ser preguntada per la petició del president espanyol, Pedro Sánchez, d’unificar taules.

Publicitat

Plaja, a més, creu que “més enllà de com es diguin a terme les negociacions”, cal remarcar que totes les formacions i institucions independentistes tenen finalitats i perspectives semblants. En aquest sentit, ha celebrat que Junts ara estigui negociant amb el PSOE i, sense esmentar-los, ha demanat “màxim respecte per tots els partits que han entrat a la via de la negociació”, estratègia que ERC va adoptar durant la legislatura anterior, i de la qual ara treu pit.

Per últim, i davant la petició dels comuns de convocar la taula de partits abans de la reunió del dia 21 de desembre entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el del govern espanyol, Pedro Sánchez, Plaja ha assegurat que “encara no té data” però la intenció és celebrar-la “abans d’acabar l’any”.

Et pot interessar  El Constitucional treu les urpes contra la ILP per declarar la independència aprovada al Parlament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut