Edició 2118

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 13 de maig del 2024
Edició 2118

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 13 de maig del 2024

Aragonès i Sánchez es reuniran el 21 de desembre al Palau de la Generalitat

La trobada institucional no substitueix en cap cas la taula de diàleg, la data de la qual encara ha de tancar-se

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es reuniran en la primera trobada institucional des de la investidura el pròxim dijous, 21 de desembre, al Palau de la Generalitat. L’última trobada institucional entre el president català i l’espanyol va tenir lloc el juliol del 2022 a la Moncloa. La intenció de la Generalitat és que aquesta trobada sigui ja una reunió de treball entre les dues administracions per començar a donar compliment als acords assolits al pacte d’investidura entre ERC i el PSOE.

ERC i el PSOE van pactar qüestions com ara la llei d’amnistia o la resolució del conflicte polític català, però també altres qüestions que Aragonès considera crucials, que són el finançament de Catalunya i el traspàs de Rodalies. Precisament,  Aragonès també veu prioritari que, en els contactes amb el govern espanyol, es tingui ben present la necessitat de fer un seguiment al compliment dels pactes amb el PSOE.

Publicitat

La trobada institucional, tanmateix, no substitueix en cap cas la taula de diàleg, la qual, si bé no es troba activa, es mantindrà en una “segona fase”, segons el pacte d’investidura entre republicans i socialistes. No obstant això, la taula de diàleg continua sense tenir una data fixada; l’última reunió va tenir lloc el juliol del 2022 i, des d’aleshores, Sánchez ha donat llargues als republicans. Per ara, però, tampoc no hi ha acordades les delegacions de les dues parts, ja que Sánchez, per la seva banda, acaba de configurar un nou govern i Aragonès, per la seva part, ha tornat a convidar Junts i la CUP a formar part de la delegació catalana.

Et pot interessar  VIDEO | Pere Aragonès abandona la primera línia política i deixa en mans de Junts i el PSC "saber entendre's"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut