Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Picabaralles entre espanyolistes: “Aquí només s’han enriquit alguns a base de sobresous i comissions il·legals”

Sánchez retreu a Feijóo que només aposti per una rebaixa d’impostos que afectaria els serveis socials

Agències 30/03/2022
Alberto Núñez Feijóo i Pedro Sánchez

El president del govern espanyol Pedro Sánchez, ha rebatut aquest dimecres les manifestacions del futur president del PP, Alberto Núñez Feijóo, que va acusar el govern espanyol de “folrar-se” amb l’increment dels preus de l’energia. En la seva rèplica a la intervenció de la portaveu dels populars al Congrés, Cuca Gamarra, Sánchez ha recordat que el 58% dels impostos a hidrocarburs i el 100% dels impostos elèctric estan cedits a les CCAA, que serien els que veurien retallats els seus ingressos. “De manera que el govern no es folra: Aquí només s’han folrat, i amb molts diners, alguns a base de sobresous i comissions il·legals”.

Sánchez ha acusat els populars de mantenir la seva estratègia d’oposició frontal malgrat el context de guerra a Ucraïna. En aquest sentit ha recordat que “no hi ha cap sector que on estigui afectat per les conseqüències de la guerra”, perquè “estem en guerra a Europa” i, per tant, cal “unitat” davant els seus efectes.

Els ha retret que només apostin per una rebaixa generalitzada d’impostos que afectaria seriosament el finançament dels serveis socials. “Qui recapta no és el govern d’Espanya, és l’Estat”, i “l’Estat del benestar és qui presta serveix com la sanitat, la ciència o l’educació, fonamentals per salvar la prosperitat i cohesió durant la pandèmia”.