Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Picabaralles dins del Gobierno, Díaz sobre el Sàhara: “Qui està incomplint el mandat és Sánchez”

|

- Publicitat -

La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha criticat el canvi “radical” de posició adoptat pel soci majoritari de la coalició sobre el Sàhara. “No comparteixo les formes” i tampoc “el fons”, ha dit Díaz aquest dilluns en una atenció als mitjans, en què ha lamentat que el president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, no ho hagi dialogat abans amb la resta de formacions polítiques. “Qui està incomplint el mandat de país és Sánchez”, ha afirmat Díaz, que ha censurat “l’enorme opacitat” dels socialistes. La vicepresidenta ha argumentat que, malgrat que recaigui sobre Sánchez la responsabilitat en política exterior, cal que les “grans qüestions de fons” es debatin en el si de la coalició.

Díaz ha defensat que cal complir amb les resolucions de l’ONU i ha subratllat que “qui s’està desmarcant és el PSOE”. “Tinc una conversa pendent amb Sánchez”, ha dit Díaz, que ha remarcat que “qui és incoherent és qui canvia de posició sense donar explicacions”.

Publicitat

També Podem s’ha pronunciat en contra del “gir injustificable” del soci majoritari de la coalició. La coportaveu de la formació lila, Isa Serra, ha afirmat en roda de premsa que és un “error absolut” i ha assegurat que Podem tractarà de convèncer el PSOE perquè rectifiqui.

Et pot interessar  Aragonès creu que no tindria sentit una qüestió de confiança de Sánchez: "No hi ha crisi amb els socis d'investidura"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut