Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Persistir és guanyar: Pedro J. Ramírez es queda sense la piscina de Mallorca que ocupava espai marítim públic

|

- Publicitat -

El regal que el periodista ultraespanyolista, Pedro J.Ramírez, va voler fer a la seva dona després de l’escàndol sexual que el va tacar fa més de vint anys, ha quedat, per fi, anul·lat per la il·legalitat que suposava tenir un xalet amb piscina a Mallorca en ple espai marítim de domini públic.

Sentència contra la piscina de Pedro J

Publicitat

L’Audiència Nacional ha anul·lat les ordres que el Ministerio de Agricultura havia concedit a Pedro J per establir un embarcament, terrassa i piscina en una zona de la Costa dels Pins, que ara haurà de desmantellar perquè quedi “garantit el gaudiment del domini públic”. Així ho han anunciat diversos mitjans aquest dijous, que a través de l’agència EFE expliquen que s’estableix que per validar les pròrrogues permeses pel Ministerio s’ha de justificar que les instal·lacions no es poden ubicar a cap altre lloc, i per tant s’estima que no s’ha justificat correctament que aquest lloc no existia, ni tan sols pel cas del moll. Per tant, la conclusió és que ni la legislació vigent ni l’interès general emparen una pròrroga de 60 anys de la concessió.

Victòria, per tant, d’un grup d’independentistes que des del 2005 es van manifestar en contra del recinte amb piscina que s’havia construït, una acció que es va tancar 11 anys després amb la prescripció dels fets. Amb tot, és la nova constatació del joc brut de les clavegueres de l’estat, que van maniobrar per no tenir més polèmiques amb el director d’El Español, anul·lant les ordres que s’havia concedit al periodista.

En aquest sentit s’ha expressat Jaume Sastre, un dels principals activistes en la lluita contra la piscina il·legal, que va rebre repressió a tort i a dret mentre lluitava per la causa, i que ara ha celebrat la decisió declarant que “si una persona creu que té raó, no ha de dubtar d’anar fins al final, peti qui peti, encara que el pern que aguanta la bolla del món passi per ull”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut