Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Per primera vegada, la Generalitat destina milió d’euros en ajuts a 70 projectes per impulsar “idees disruptives”

|

- Publicitat -

La Generalitat ha destinat per primer cop un milió d’euros en ajuts a 70 projectes tecnològics d’empreses catalanes perquè impulsin “idees disruptives”. Els ajuts, atorgats a partir de l’agència per la competitivitat ACCIÓ, són de gairebé 15.000 euros per empresa i van destinats al desenvolupament, evolució o prova pilot de noves iniciatives que puguin suposar un canvi de realitat del seu sector o la creació de noves indústries. Engloben diversos àmbits, com el de la salut (21% del total), els sistemes industrials (20%) o l’alimentació (16%). També han rebut ajuts projectes vinculats a la mobilitat sostenible, la cultura, l’energia o el disseny.

Els 70 projectes finançats s’enfoquen a solucionar grans reptes socials i ambientals i s’alineen amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Tots aquests projectes compten amb l’ús de tecnologies exponencials, com la intel·ligència artificial, l’Internet de les Coses (IoT), el big data, la 5G/Connectivitat, el blockchain, el Cloud / Edge, la fabricació additiva (3D), la realitat virtual, la robòtica, la fotònica, la quàntica o la ciberseguretat. Pel que fa al repartiment territorial, els ajuts a la disrupció empresarial han abastat fins a 14 comarques, amb el predomini del Barcelonès (60% del total), el Vallès Occidental (10%) i el Baix Llobregat (9%).

Publicitat

Els ajuts a la disrupció empresarial s’emmarquen en la iniciativa Catalonia Exponential, engegada per ACCIÓ el gener de 2019 per acompanyar empreses i entitats en la necessitat de transformació davant dels canvis disruptius de l’entorn provocats principalment per tecnologies exponencials, així com per reptes globals com el canvi climàtic.

A banda d’oferir els ajuts, aquesta iniciativa també fa tasques de sensibilització com ara la identificació de les empreses referents en innovació disruptiva a Catalunya en un procés obert a qualsevol empresa catalana que tingui un projecte disruptiu a mitjà termini en algun camp rellevant pel futur de la societat: les Catalonia Exponential Leaders.

Et pot interessar  Aragonès titlla la proposta de finançament d'Illa de "cafè descafeïnat i aigualit per a tothom"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut