Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Pedro Sánchez mostra la seva hipocresia a l’ONU: “L’únic camí és la democràcia”

|

- Publicitat -

El president del Gobierno, Pedro Sánchez, ha intervingut aquest dijous a la matinada a la 76a Assemblea General de l’ONU en un discurs on ha fet una defensa de la democràcia i els drets humans i ha apostat pel multilateralisme. “No hi ha cap raó racial, cultural o històrica que justifiqui la mutilació de la llibertat” i “per això l’únic camí és la democràcia”, ha sentenciat el president espanyol, que ha recordat que la cooperació és la via per donar solucions reals als desafiaments del món: vacunació, recuperació socioeconòmica i transició ecològica.

Sánchez ha obert el seu discurs parlant sobre l’erupció del volcà de La Palma i ha fet una crida als líders mundials a defensar que els Estats han de tancar les “grans bretxes de desigualtat” mitjançant una recuperació justa. Ha destacat la importància de la vacunació perquè “ningú estarà protegit fins que tots estiguem protegits” i ha recordat que l’estat ja té el 75% dels seus ciutadans vacunats.

Publicitat

Tal com havia anticipat aquest dimecres a la tarda, ha anunciat que Espanya donarà 7,5 milions de vacunes a altres països que se sumen a 22,5 milions de dosis ja compromeses anteriorment. En total 30 milions de dosis de les quals, a més de les 7,5 milions ja distribuïdes, 7,5 més són per a Amèrica Llatina i el Carib, 7,5 per a l’Àfrica subsahariana i els països de la frontera sud d’Europa, i 7,5 amb destinació no decidida.

El president espanyol també ha parlat de l’emergència climàtica, “la gran crisi de la nostra era”, i ha recordat que el 40% del Pla de Recuperació està destinat a la transició ecològica. El govern espanyol, segons Sánchez, treballa perquè el 2030 el 74% de l’electricitat generada procedeixi de fonts renovables. A més ha dit que el Pla d’Energia i Clima de l’Estat preveu la creació d’entre 250.000 i 350.000 llocs de treball anuals.

Et pot interessar  ERC insisteix en el finançament singular i adverteix Sánchez: "Si vol suport als pressupostos de l'Estat, compleixi"

Sánchez també ha parlat de l’Afganistan i ha demanat als països que “afrontin la crisi humanitària i evitin una major desestabilització a la regió”, perquè “Afganistan no pot convertir-se en un nou refugi per a terroristes”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut