Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Pedro Sánchez fuig d’estudi davant la controvertida elecció d’Arnaldo al Constitucional

|

- Publicitat -

El president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat que “no li agraden alguns dels candidats que ha proposat el PP” per renovar institucions com el Tribunal Constitucional (TC). Tanmateix, ha defensat que el “deure del Gobierno” és “salvar l’acord per renovar les institucions constitucionals i permetre que es desbloquegi i es renovin”.

En el torn de rèplica de la seva compareixença en el ple del Congreso d’aquest dimecres, Sánchez ha respost així la polèmica per la candidatura d’Enrique Arnaldo com a magistrat del TC, que ha generat tensions entre PSOE, Unidas Podemos i els seus socis.

Publicitat

Sánchez ha agraït la “responsabilitat” del grup socialista i de la formació lila. El Congrés designarà aquest dijous en votació secreta els nous magistrats del TC. Malgrat les crítiques de les files del PSOE i UP, tots dos grups han reiterat aquest dimecres que respectaran el pacte assolit amb el PP.

Des de l’anunci de l’acord, diverses informacions posen en dubte la idoneïtat d’Arnaldo, no només pels seus més de 300 articles a la premsa conservadora i la participació en actes de la FAES, sinó per les col·laboracions amb l’expresident del PP balear Jaume Matas, les actuacions irregulars compaginant la tasca de lletrat del Congreso amb feines de professor universitari i les converses comprometedores al cas Lezo, entre altres polèmiques.

Et pot interessar  Cap sorpresa: l'entitat espanyolista Manos Limpias admet que va basar la denúncia contra Begoña Gómez en notícies possiblement falses
Publicitat

Opinió

Minut a Minut