Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Pedro Sánchez assegura que està disposat a reactivar la comissió bilateral

|

- Publicitat -

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dimecres al Congrés que busca encaminar el conflicte català per vies “legals i democràtiques” i que està en disposició de posar en marxa de nou la Comissió Bilateral. Ho ha fet en una resposta al portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, que ha afirmat que si les democràcies del món fossin cases, la democràcia espanyola seria “una barraca” on es tapen assassinats com el de Mikel Zabalza o es mantenen empresonats demòcrates per organitzar un referèndum. Rufián ha recordat que ERC té 13 vots i ha preguntat a l’executiu de Sánchez amb qui pensa aprovar les lleis socials. “Amb qui aprovaran una llei de memòria democràtica, amb nosaltres o amb l”outlet de la dreta’?” ha apuntat en referència a Cs.

Tot plegat després que a la sessió de control del Congrés dels Diputats Rufián hagi preguntat a Sánchez sobre les mancances de la democràcia espanyola. El portaveu d’ERC ha recordat el cas Zabalza, però també la vacunació de les infantes, l’arxivament de la causa als militars que parlaven d’afusellar “26 milions de fills de puta” i l’empresonament dels líders independentistes. “Senyora Calvo, amb qui aprovarà una llei de memòria democràtica, amb nosaltres o amb l’outlet de la dreta? Montero, amb qui aprovarà la llei de fiscalitat? i senyora Rivera, amb qui aprovarà una llei de canvi democràtic?. “Nosaltres no desapareixerem, i la pregunta és que estan fent, però sobretot és que faran per intentar dignificar aquesta barraca”.

Publicitat

En la seva resposta el president espanyol afirmat que la Constitució espanyola és “la memòria de moltes generacions que van morir aquí i a altres parts d’Europa contra el feixisme i la llibertat”. No diguem a això “barraca”, ha recalcat abans d’assegurar que el seu govern treballa per millorar la democràcia espanyola. “Per això estem demanant al PP una reforma dels òrgans constitucionals i de la Constitució per millorar drets i llibertats i encausar conflictes com el català per les vies legals i democràtiques”, ha dit. Sánchez ha tancat la resposta a Rufián agraint a ERC la contribució que ha fet a la governabilitat fins ara i ha afirmat que el seu govern està “a l’espera de poder posar en marxa de nou la Comissió Bilateral de negociació entre el govern de Catalunya i el govern d’Espanya”.

Et pot interessar  ERC insisteix en el finançament singular i adverteix Sánchez: "Si vol suport als pressupostos de l'Estat, compleixi"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut