Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Patrimonio Nacional paga els assistents de Juan Carlos I als Emirats Àrabs

|

- Publicitat -

El cost del personal que assisteix el rei espanyol emèrit Juan Carlos I als Emirats Àrabs el paga Patrimonio Nacional. Segons publica ‘Eldiario.es’ La Casa Real carrega a aquest organisme públic, encarregat de gestionar i conservar el patrimoni artístic i històric, el pagament de les nòmines del personal desplaçat a Abu Dhabi. Es tracta d’una entitat adscrita al ministeri de Presidència que dirigeix Carmen Calvo. A més de les nòmines també es fa càrrec de l’allotjament i dels viatges d’aquests empleats de confiança del rei emèrit des que es va instal·lar als Emirats Àrabs el passat mes d’agost. Aquest personal va rotant aproximadament cada mes.

A aquestes despeses cal sumar-hi els agents que s’encarreguen de la seguretat del monarca, que evidentment també cobren de l’erari públic. Segons la documentació a la qual ha tingut accés ‘Eldiario.es’ Juan Carlos I compta amb tres ajudants de cambra que exerceixen tasques d’assistència. Patrimonio Nacional assumeix també les despeses derivades de la seva estada com els desplaçaments i cita factures emeses per Viajes El Corte Inglés. Només els viatges costen 4.000 euros, als quals cal afegir allotjament, dietes i els salaris.

Publicitat

Ens trobem davant d’un escàndol que esquitxa directament el govern de Pedro Sánchez, que haurà de donar explicacions al respecte. I és que els pagaments es farien a través de la delegació d’El Pardo de Patrimonio Nacional però ni en la llei ni el reglament que regula aquest ens es preveu expressament l’assistència al cap de l’Estat per part del personal contractat a través d’aquesta institució.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut