Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023
Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023

Padrós veu les noves mesures com “insuficients” i preveu l’anul·lació de molts actes

|

- Publicitat -

El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, considera que les mesures anunciades pel Govern dilluns -tancament de les activitats a les 00.30 i limitació de trobades a deu persones si ho avala la justícia, entre altres- “acabaran sent insuficients” davant de l’explosió de contagis de la covid-19 a Catalunya. En una entrevista a RAC1, Padrós ha apel·lat a la responsabilitat individual i de les administracions, també dels ajuntaments, i ha afirmat que hi ha “molts actes de festes majors que ara no es poden fer”. Padrós diu que la capacitat de les UCI no pot ser “l’únic criteri” de les decisions polítiques i ha demanat “màxima comprensió” amb l’atenció primària, que “en alguns casos frega el col·lapse”.

Publicitat

Padrós ha demanat “paciència” davant duna situació “al límit”, sobretot a l’atenció primària, per l’esclat de casos de la covid-19 de les darreres setmanes a Catalunya, en què han coincidit molts factors, “alguns probablement imprevisibles”, ha dit.

El president del COMB ha insistit que els positius s’aïllin, els contactes compleixin la quarantena i que es vagi als centres d’atenció primària (CAP) només quan sigui necessari. També ha deixat clar que els professionals sanitaris “han de fer vacances”, després de setze mesos de pandèmia, i que n’hi ha d’altres que estan de baixa.

En aquesta situació, Padrós ha demanat “missatges clars” i “no contradictoris” a les administracions i “responsabilitat” i “solidaritat”. El president dels metges ha assenyalat que la setmana de Sant Joan va ser “nefasta”, en què es van celebrar moltes festes i viatges durant diversos dies, i creu que per primera vegada des de la primera onada de la pandèmia es va “per darrere del virus”.

El president del COMB ha afirmat que hi ha casos greus de covid-19 entre persones joves i ha advertit que hi poden haver defuncions en aquest grup d’edat perquè, encara que siguin molt poc freqüents, les incidències són molt altes.

També per aquestes taxes elevades de casos, Padrós ha alertat que hi ha casos greus de persones vacunades i ha explicat que un company metge amb la pauta completa es troba ingressat amb pneumònia. “Sortosament les vacunes esta protegint moltíssim de casos greus, però també n’hi ha. Ja sabíem que la vacuna no és 100% efectiva”, ha deixat clar.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió