Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Otegi: “El cas dels presos catalans i el meu és similar. Una sentència ad hoc per inculpar-nos”

El líder d'EH Bildu assegura que estarien "encantats" de poder ajudar en el cas català amb l'interès que Catalunya proclami la República

|

- Publicitat -

Després que aquest dimarts el Tribunal d’Estrasburg sentenciés que Arnaldo Otegi, dirigent d’EH Bildu, no va tenir un judici just pel cas Bateragune i, com a conseqüència, va passar sis anys i mig a la presó, Otegi es reafirma i assegura que “ells mentien, nosaltres dèiem la veritat” i subratlla que la seva formació podria ajudar al cas català “a 0 interès”. De fet, ha afegit que “l’únic interès és que Catalunya proclami la República amb unitat”.

En una entrevista a Els Matins de Catalunya Ràdio, el líder de l’esquerra nacionalista basca ha afirmat que tothom sap que la justícia espanyola està qüestionada i s’ha referit al “cas exemplar” del president legítim Carles Puigdemont, exiliat a Waterloo, i ha afegit que “el cas dels presos catalans i el meu és similar: una sentència ad hoc per inculpar-nos”.

Publicitat

El líder d’EH Bildu ha expressat que li agradaria que el seu cas “fes pensar” a la judicatura espanyola però, ha dit, “no tinc massa esperança” perquè, ha sentenciat: “molts partits diuen en campanya que cal garantir la independència judicial… Si ho diuen és perquè no n’hi ha”.

 

 

Et pot interessar  L'Audiència Nacional obre diligències contra Arnaldo Otegi per l'assassinat d'un directiu de Michelin l'any 1980
Publicitat

Opinió

Minut a Minut