Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Oriol Mitjà: “El president ha de demanar a Felip de borbó que es disculpi pel 3-O”

L’investigador diu a Aragonès que no perdi la ocasió “quan coincideixen en sopars o gal·les de luxe”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 28/06/2021
Primers plans del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el rei d'Espanya, Felip VI, en un fotomuntatge. 15 de juny del 2021. (Horitzontal)

Subtil plantofada del reconegut investigador Oriol Mitjà al president Aragonès. Després que aquest diumenge coincidissin el president de la Generalitat amb Felipe VI, Mitjà ha tornat a mostrar el seu rebuig al discurs del borbó del 3-O, on va defensar la unitat d’Espanya davant els fets de l’1-O. “El president Pere Aragonès no hauria de perdre cap ocasió per demanar a Felip de Borbó que es disculpi pel 3-O, quan coincideixen en sopars o gal·les de luxe”, ha etzibat l’investigador en una piulada.

No és el primer cop que Mitjà parla d’aquell dia fatídic. El passat mes d’abril ja va revelar alguns draps bruts al voltant del discurs lamentable de Felipe VI, i va assegurar que ell mateix va intentar demanar-li que es disculpés, ja que l’havia conegut en una Gala del Premi Príncep de Girona. El que es va trobar Mitjà és amb una versió absolutament tergiversada pel que fa a la percepció que havia tingut la Casa Real sobre l’1-O.